Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање представила је 8. 12. 2020. резултате Међународног истраживања TIMSS 2019 које нам је донијело преглед постигнућа ученика четвртих разреда основне школе из математике и природних наука.

Нажалост, TIMSS 2019 резултати потврдили су све оно на шта нам је указала PISA 2018 –  нашој дјеци, у односу на њихове вршњаке широм свијета, нису пружене исте могућности за остварење пуних потенцијала.

Након више од 20 година континуираног рада на промјенама у образовању, учинци досадашњих напора за унапређење квалитета и даље су невидљиви.

Шта и како даље – само су нека од питања којима ће се бавити учесници стручне конференције TIMSS 2019 – Нова прилика за боље образовање у Босни и Херцеговини.

Конференција ће бити одржана 15. 12. у 11 сати у виртуелном окружењу, а циљ јој је да учесницима  приближи начине на које се резултати и препоруке међународних истраживања могу користити за унапређење образовања у БиХ.

Током конференције биће представљена и свеобухватна анализа прикупљених TIMSS 2019 података која ће омогућити детаљан увид у резултате и препоруке овога истраживања, као и у практичан начин њихове примјене.

За пријаву на конференцију довољно је испунити онлајн пријавни образац.

Својој смо дјеци дужни, још данас, омогућити најбоље могуће образовање у Босни и Херцеговини.