Izaberite stranicu

На позив надлежних образовних власти Средњобосанског кантона, Државна организација за подршку eTwinning-у је одржала пет eTwinning обука у оквиру програма стручног усавршавања  наставника основних и средњих школа на подручју овог кантона. Присутне су поздравили и кратко се обратили Нермин Мехремић, директор школе, и  Селма Махмић, замјеница предсједника Кантоналног стручног актива за основне школе које НПП реализују на босанском језику.

Представници ДОП-а су захвалили Министарству  образовања, науке, културе и спорта Средњобосанског кантона на иницијативи да се пред почетак нове школске године организује eTwinning обука, те  учесницима пожељели добродошлицу у европску заједницу школа и европску заједницу васпитно-образовних професионалаца с отвореним чланством у догађајима и приликама за континуирани професионални развој и цјеложивотно учење које нуди пројекат eTwinning.

eTwinning обуке су водиле eTwinning амбасадорке Лејла Хујдур и Азра Шоше и истакнута чланица eTwinning заједнице Селма Махмић, уз подршку осталих чланова eTwinning тима.

eTwinning обуке „Учити и подучити уз eTwinning“  и практичне презентације регистрације на  eTwinning (ЕСЕП) платформу су реализоване за укупно 124 учесника,  наставнике предметне наставе у основним школама и професоре из средњих школа 29. августа, а за наставнике/учитеље  разредне наставе 30. августа у Кисељаку, ОШ „Кисељак 1“ Билаловац у Кисељаку. 

Учесници обука су упознати с могућностима eTwinning-а који својим члановима омогућује учење и повезивање с колегама путем покретања заједничких пројеката и стручних догађаја, дијељењем ресурса, употребом веб-алата за рад с колегама и ученицима, учешће на домаћим и међународним обукама и догађајима уживо или онлајн, а у радионичком дијелу обуке су се регистровали на eTwinning платформу и учланили у eTwinning собу под називом „eTwinning обука: „Учити и подучити уз eTwinning“,  која је креирана за потребе овог догађаја и администрираће се у сврху даљне сарадње, развијања пројектних идеја и регистрације осталих заинтересованих за eTwinning заједницу.

Сретан почетак нове школске 2023/2024. године жели вам eTwinning тим!