Izaberite stranicu

Регионална конференција EPALE и завршна конференција EPUO Словеније одржане су 24. и 25. 9. 2019. године у Словенији, у граду Лашко. Организатори догађаја, CMEPIUS и Андрагошки центар Словеније, повезали су двије европске иницијативе, EPALE и EAAL.

Регионалне конференције EPALE пружају прилику државним центрима за подршку EPALE у Југоисточној Европи да размијене искуства и идеје. Одржавају се сваке године у другој земљи учесници и баве се актуелним питањима. На овогодишњој конференцији нагласак је стављен на спровођење препоруке Савјета ЕУ о облицима усавршавања као новим приликама за одрасле (Upskilling Pathways: New Opportunities for Adults in partiцipating цountries).

Дводневни догађај представио је напредак у области образовања одраслих у оба програма.

На конференцији је учествовало више од 80 учесника из Хрватске, Црне Горе, Србије, Словеније и Босне и Херцеговине. Земље регије имале су прилику да учествују у дискусији и представе примјере добре праксе у спровођењу EPALE програма у својој земљи.

Агенција за предшколско, основно и средње образовање пуних пет  година успјешно реализује оба програма, EPALE и EAAL, у Босни и Херцеговини. Овом приликом је државни координатор за EPALE у Босни и Херцеговини, доц. др Синиша Гатарић, представио регионалну сарадњу у оквиру EPALE Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Наредна регионална конференција најављена је за 2020. годину када ће земља домаћин бити Србија.

Више информација и вијести о овом догађају можете пронаћи на веб страници: https://epuo.acs.si/en/epale2019-conference/