Izaberite stranicu

Семинар за координаторе пројекта Имплементација ЕУ програма за образовање одраслих одржан је у Хагу 25. и 26. фебруара. Семинару су присуствовали замјеник директора доц. др Синиша Гатарић и координатор пројекта Биљана Поповић.

Тема семинара је била сарадња различитих интересних страна и учесника у систему образовања одраслих особа, посебно оних  који се баве основним вјештинама одраслих. Дводневни рад је имао за циљ размјену искустава, боље разумјевање начина и организације мрежа сарадње међу стејкхолдерима, разумијевање стратегија које ће омогућити унапређење и одрживост основаних мрежа сарадње. Учесници су имали прилику да чују о примјерима добре праксе, да разговарају о различитим видовима сарадње на локалном, регионалном или државном нивоу и дискутују о факторима успјеха и изазовима у сарадњи са провајдерима, стејкхолдерима, образовним властима.

Другог дана семинара организована је посјета библиотеци у општини Zoetermeer. Рад ове библиотеке обухвата и  обуке одраслих особа које имају низак ниво знања у основним вјештинама.