Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање БиХ, као локални партнер пројекта EQET SEE VET започела је развој стандарда занимања за занимање aгротехничар.

Методолошки, пројекат се реализује сукцесивно кроз активности на локалном нивоу (ниво појединачне државе) и заједничке активности шест привреда на регионалном нивоу. Укупне активности по свим фазама развоја стандарда за Босну и Херцеговину координира АПОСО.

Експертска радна група за БиХ има задатак да развије прелиминарни приједлог стандарда, који ће се на регионалном нивоу усаглашавати са приједлозима стандарда других земаља учесница у пројекту да би потом на завршном састанку радне групе за БиХ био израђен коначан приједлог стандарда.

Након разраде методолошких корака и успјешно реализоване фазе припреме, приступило се процесу развоја и у току је фаза писања стандарда. До сада су одржана два састанка/радионице радне групе. Планирано је да се до краја априла заврши прелиминарни стандард занимања за aгротехничара (у форми потребној за регионално усаглашавање).

-више о пројекту EQET SEE на линку