Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање БиХ, као локални партнер пројекта TO REGOS, започела је развој стандарда занимања за занимање монтер суве градње и занимање молер.

Методолошки, пројекат се реализује сукцесивно кроз активности на локалном нивоу (ниво појединачне државе) и заједничке активности на регионалном нивоу. Све активности по свим фазама развоја стандарда за Босну и Херцеговину координира АПОСО.

Радне групе за развој стандарда у БиХ чине  експерти из сектора грађевина из различитих дијелова БиХ чији рад у име АПОСО, у својству координатора пројекта за БИХ, организује и модерира Душан Сарајлић.

Радна група за БиХ има задатак да развије прелиминарни приједлог стандарда, који ће се на регионалном нивоу усаглашавати са приједлозима стандарда осталих држава учесница у пројекту да би потом на завршном састанку радне групе за БиХ био израђен коначан приједлог стандарда.

Након разраде методолошких корака и успјешно реализоване фазе припреме и формирања радних група започео је процес развоја  и у току је фаза писања стандарда. Први састанак радне групе је одржан почетком седмог мјесеца, а планирано је да прелиминарни стандарди занимања за монтера суве градње и молера (у форми потребној за регионално усаглашавање) буду завршени до краја деветог мјесеца.