Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање је посјетиоцима овогодишње Европске ноћи истраживача представила кампању Образовање за ново вријеме.

Ријеч је о кампањи путем које Агенција жели потаћи дијалог о квалитету образовања заговарајући промјене у образовању засноване на објективним резултатима међународних истраживања.

Наиме, ова школска година је од посебног значаја за образовање у Босни и Херцеговини.

Дана 3. 12. јавно ће бити објављени резултати великог међународног истраживања PISA 2018 у којем су први пут учествовали и петнаестогодишњаци из наше земље. Биће то јединствена прилика да јавност, али и образовне власти у БиХ, добију вјеродостојне и међународно мјерљиве показатеље ученичких постигнућа неопходних за континуирано праћење и унапређивање образовања.

Посјетиоци Ноћи истраживача у Сарајеву, Мостару, Бања Луци, Тузли и Брчком могли су сазнати више о значају међународних истраживања за цјелокупно друштво, а имали су прилику и за освајање награда у посебном „колу среће и знања“ и квизу за ученике.

Кампању „Образовање за ново вријеме“ спроводи Агенција за предшколско, основно и средње образовање уз подршку партнера: Амбасаде САД у БиХ, УНИЦЕФ-а, Делегације Европске уније, Мисије ОЕБС-а у БиХ, Save the Children-а и Фонда отворено друштво.

Кампању можете пратити и у њу се укључити путем facebook странице „Образовање за ново вријеме“.