Izaberite stranicu

Државна организација за подршку eTwinning-у Босне и Херцеговине је у Коњицу,  у периоду од 16. до 18. августа 2023. године, одржала први eTwinning љетни камп за будуће еТвинере и eTwinning почетнике.

Програм кампа је започео 16. 8. 2023. године организацијом трећег састанка ДОП и eTwinning амбасадора, који је био посвећен актуелностима и плановима eTwinning тима у БиХ до краја календарске године.

Камп „Љетна eTwinning инспирација – моја професионална мотивација“ је окупио 47 мотивисаних кандидата који желе да развију и усаврше знања о eTwinning заједници и eTwinning-у уопште. Учесници кампа су нам стигли из 21 локалне заједнице у Босни и Херцеговини.

Програмом љетног кампа обезбијеђене су едукативне активности о природи и могућностима ЕСЕП портала и eTwinning пројекта те прилике за добру забаву, уз активности међусобног упознавања, сарадње и повезивања васпитача, учитеља, наставника и директора васпитно-образовних установа кроз регистрацију на платформу и покретање  eTwinning пројеката (који ће им омогућити повезивање са установама и колегама широм Европе).

Државна организација за подршку eTwinning-у и eTwinning амбасадори су одржали низ радионица на различите актуелне eTwinning теме, од којих издвајамо: Шта је eTwinning?, Инспиративно и креативно окружење за учење, Први кораци у eTwinning-у –  како се регистровати?, Квалитет eTwinning пројеката –  критеријуми квалитета, Развој креативности кроз игру, Безбједност и заштита података у eTwinning-у и Израдимо рекламу за eTwinning камп.

Такође, пажњу присутних су изазвале презентације истакнутих и награђиваних еТвинера наставника, који су несебично дијелили идеје, искуства, знања и примјере добре праксе на теме:  Моје професионално путовање с eTwinning-ом, Примјери награђиваних EQL пројеката, Примјена веб-алата и др.

Инспирисани и мотивисани, оснажени новим идејама, безбједним окружењем за могућности професионалног развоја и цјеложивотно учење, иновативним приликама за повезивање наставника и ученика помоћу информационо-комуникационих технологија и веб-алата кроз учешће у међународним пројектима, дочекујемо спремно нову школску/педагошку годину! Сретно свима!