Izaberite stranicu

Као одговор на тешку ситуацију у којој се нашла Босна и Херцеговина због пандемије COVID-19 (корона вируса), Агенција за предшколско, основно и средње образовање понудиће у идућем периоду велики број материјала међународних истраживања ПИСА, TIMSS и ПИРЛС које можете пронаћи на службеним страницама Агенције.

Како би васпитно-образовним радницима, али и ученицима и њиховим родитељима у највећој могућој мјери олакшали приступ релевантним изворима и едукативним материјалима, сваке седмице у идућем периоду посветићемо једном од међународних истраживања. Започињемо са ПИРЛС седмицом! На нашим службеним страницама имате могућност преузети задатке, али и упознати се с начином њиховога бодовања.

Агенција за предшколско, основно и средње образовање спроводи међународна истраживања у Босни и Херцеговини. Осим истраживања ПИСА 2018, Агенција је спровела и TIMSS 2019 истраживање чији ће резултати бити познати крајем 2020. године. Припремне радње за истраживање ПИРЛС 2021 и ПИСА 2021 су у току, али још увијек чекамо одлуку Предсједништва БиХ и окончање кризе изазване корона вирусом.

Хвала свима који својим залагањем и радом помажу дјеци да прате наставу без излагања ризику од заразе.