Izaberite stranicu

Обука о управљању подацима и креирању образовних политика које су засноване на доказима одржана је 12. и 13. априла 2022. у Подгорици.

Агенција за предшколско основно и средње образовање је партнер регионалног пројекта Унапређење квалитета образовања и обуке (EQET SEE). Основни циљ ове сардање је унапређење осигурања квалитета, кроз подршку развоју екстерног квалитета и културе квалитета.

Више од 30 релевантних учесника из институција које се баве осигурањем квалитета и министарстава образовања седам економија региона присуствовало је састанку. Обука је организована како би се унаприједили процеси прикупљања, анализе и употребе података у екстерној евалуацији. Холандски стручњаци Maarten Balvers, Tim Schokker, Herman Franssen су представили искуства из Холандије и позабавили се темама о врстама података који се прикупљају, методама за њихово прикупљање и анализу, циљевима прикупљања података и њиховог коришћење за креирање образовних политика. Учесници су размјењивали информације о својим праксама и разговарали о побољшањима која би се могла постићи а којима би доприњела и регионална сарадња.