Izaberite stranicu

У Требињу је 21. и 22. октобра 2021. године одржан дводневни састанак Наставак имплементације ЕРАЗМУС+ пројеката у оквиру Агенције за предшколско, основно и средње образовање који представља још једну од планираних активности пројекта ЕПАЛЕ у Босни и Херцеговини за циклус 2019 – 2021.
Агенција за предшколско, основно и средње образовање дјелује као Државни сервис за подршку (ДСП) која у оквиру ЕРАЗМУС+ програма имплементира два пројекта: ЕПАЛЕ и eTwinning. Циљ овог састанка је био планирање будућих активности ЕРАЗМУС+ пројеката на нивоу Агенције, као и наставак започетих активности у оквиру два ЕРАЗМУС+ пројекта у БиХ. Састанку су присуствовали сви запослени Агенције за предшколско, основно и средње образовање.
Првог дана састанка Државни тимови за подршку ЕПАЛЕ и eTwinning су представили резултате реализованих активности и примјере добрих пракси у досадашњем периоду имплементације оба пројекта, као и добре праксе из вишегодишње заједничке сарадње ова два ЕРАЗМУС+ пројекта у БиХ.
Другог дана састанка руководиоци подручних јединица Агенције су представили планиране активности у оквиру Агенције. Разговарано је о реформама, изазовима и смјерницама Европске комисије у области образовања.
Директорица Агенције, гђа Маја Стојкић је закључила да се имплеметација ова два ЕРАЗМУС+ пројеката у БиХ наставља и у периоду 2021 – 2027. и нагласила да ће Агенција слиједити препоруке Европске комисије и учинити све неопходне кораке за наставак сарадње, умрежавања и размјене искустава свих заинтересованих страна из области образовања.