Izaberite stranicu

Међуинституционална радна група за управљање квалитетом, чији рад је подржан ГИЗ-овим Програмом јачања јавних институција у БиХ,  одржала је  26. 9. 2019. године у Сарајеву 14. састанак. Састанку су, осим представника институција сталних чланица ове радне групе, присустовали и представници гостујућих институција са различитих управних нивоа у БИХ.  Презентован је преглед оквирног оперативног плана за управљање квалитетом за 2019 – 2022. годину, а радна група је у наставку састанка разматрала план активности до краја календарске године, с посебним фокусом на организацију конференције о управљању квалитетом која ће се одржати средином новембра ове године.

Састанку је претходила промоција нове онлајн обуке за државне службенике у БиХ која је уприличена у организацији њемачког ГИЗ-а који спроводи Програм јачања јавних институција у БиХ, Уреда координатора за реформу јавне управе и Агенције за државну службу БиХ.

Презентована онлајн обука Заједнички оквир процјене, управљање квалитетом у јавној управи – CAF представља иновативан искорак у области јачања и дијељења знања и вјештина кроз обуке државних службеника у БиХ и шире, те саме подршке процесима оријентисаности јавне управе  ка квалитету и управљању квалитетом.

CAF (Common Assessment Framework) је један од модела управљања квалитетом у јавној управи, представља заједнички оквир за процјену квалитета који се користи у јавном сектору као алат за самопроцјену институције.