Izaberite stranicu

Агенција за предшколско основно и средње образовање, у сарадњи са eTwinning амбасадорима, организовала је Инфо eTwinning дане 19. 3. у Сарајеву, 20. 3. у Мостару и 4. 4.2024. године у Брчком, и том је приликом представила Европску образовну платформу за школско образовање (ESEP), у оквиру које дјелује eTwinning заједница и одржала низ активности за наставнике и ученике основних и средњих школа. Интервју за локалну ТВ станицу  говори др. сци. Аида Терзић, замјеница директорице Агенције за предшколско, основно и средње образовање.

Професионални развој наставника је кључан за континуирано побољшање квалитета наставне праксе јер омогућава упознавање са најновијим методама, технологијама и педагошким приступима. Кроз континуирано усавршавање, наставници могу да унаприједе своје вјештине, да се прилагоде различитим потребама ученика и да остану мотивисани и ангажовани у својој професији. Управо то им пружа eTwining платформа, највећа васпитно-образовна заједница наставника у Европи. eTwining платформа је мјесто мјесто сусрета гдје наставници могу да пронађу партнере за међународне пројекте, подијеле ресурсе и искуства И развију нове педагошке приступе. Наставници нису само ментори ученицима, већ и вјечити ђаци који непрестано напредују и развијају се заједно са својим колегама. Кроз континуирано усавршавање и размјену знања, тимски рад, међусобну подршку и размјену искустава, наставници постају још снажнији и спремнији да позитивно утичу на развој својих ученика и заједнице. eTwinning платформа окупља више од пола милиона наставника широм Европе, пружајући им платформу за међусобну сарадњу и размјену идеја, и игра кључну улогу у промовисању међународне сарадње и иновација у образовању.

О значају и особеностима eTwnining-а, као и о другим темама, говори др. сци. Аида Терзић, замјеница директорице Агенције за предшколско, основно и средње образовање. Више на линку: https://youtu.be/OzW7FY-5GxU?t=88