Izaberite stranicu

Први радни састанак пројекта Имплементација ЕУ програма за образовање одраслих је одржан у Бањалуци 11. и 12. јуна 2018. године. Учествовало је 30 представника различитих институција и организација које се баве образовањем одраслих у Босни и Херцеговини.
Учесници су имали прилику да чују неколико веома интересантних презентација на тему животних вјештина одраслих. Професор Филозофсог факултета у Београду, др Миомир Деспотовић је говорио на тему Вјештина одраслих – кључ економског и социјалног развоја и Модели развоја животних вјештина. Алмира Езић, шефица одсјека за образовање одраслих и собраћајну едукацију, Министарство образовања, науке, културе и спорта Унско-санског кантона и Мина Хајдаревић, представница „Удружења Астра – Звијезда“ из Бихаћа су представиле: Образовање одраслих у Унско-санском кантону, предности, недостаци и изазови. А о предузетничким вјештинама одраслих је говорила Вишња Којић, директорица СШЦ „Гемит Апеирон“.
Овај пројектни циклус биће усмјерен на промовисање концепта основних вјештина и разраду модела за обуке одраслих у основним вјештинама. У Босни и Херцеговини се већ раније радило на креирању оваквих модела, али су они занемаривани. Овај концепт је оријентисан на животне вјештине одраслих особа, и то вјештине базичне писмености, социјалне, грађанске и предузетничке вјештине.