Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање је организовала завршну конференцију EPALE пројекта у Босни и Херцеговини. Конференција је одржана 13. и 14. новембра 2018. у Бијељини. Учествовало је преко шездесет представника интитуција из области образовања одраслих из Босне и Херцеговине и региона.

Директорица Агенције Маја Стојкић је на почетку поздравила присутне и отворила конференцију, наглашавајући важност цјеложивотног учења и креирања развојних политика повезаних са стањем и потребама тржишта рада, што у коначници доприноси и расту запослености.

Доц. др Синиша Гатарић, замјеник директора Агенције и руководилац подручне јединице Агенције у Бањој Луци и координатор EPALE пројекта у Босни и Херцеговини је у свом уводном обраћању рекао нешто више пројекту и његовој имплементацији у Босни и Херцеговини.

Жанета Џумхур, координатор пројекта e–Twinning у БиХ, представила је активности e-Twinning пројекта у БиХ.

Марица Вукомановић у име Фондације Темпус Републике Србије, Гордана Бошковић, у име Центра за стручно образовање Црне Горе и Марио Вучић, у име Агенције за струковно образовање и образовање одраслих Републике Хрватске су представили новине у образовању одраслих и активности EPALE у Србији, Црној Гори и Хрватској.

Гордана Латиновић, замјеница директора Завода за запошљавање Републике Српске, која је говорила о образовању одраслих и тржишту рада у Републици Српској.

Другог дана присутни су чули презентације Браниславе Кнежић, професорице Филозофског факултета у Београду: „Образовање у затвору: друштвени и/или научни заборав“ и Милана Поткоњака професор педагогије: образовању затвореника у систему за извршење кривичних санкција Републике Српске.