Izaberite stranicu

Европска недјеља стручних вјештина је велики европски догађај који Европска комисија сваке године организује у главном граду земље која у том тренутку предсједава Европском унијом. У оквиру ове недјеље се организује велики број догађаја и свечаности. Све велике европске иницијативе и програми Европске комисије у области стручног образовања и образовања одраслих организују састанке, конференције и свечане додјеле награда.

Овом приликом је одржан састанак државних координатора за Имплементацију ЕУ програма за образовање одраслих (EAAL), који Агенција за предшколско, основно и средње образовање имплементира пуних пет година. Састанак је одржан у Хелсинкију, 14. и 15. октобра, а представник Агенције је имао прилику да присуствује другим конференцијама као и да учествује у једнодневној студијској посјети школи за образовање одраслих.

Састанак координатора EAAL програма је био у оквиру редовних активности размјене искустава међу координаторима. Овог пута је тема била: Флексибилни програми учења, како учинити да функционишу. Представљен је изузетно успјешан скандинавски модел учења одраслих, нова иницијатива неформалног учења у Пољској, разговарало се о препоруци Савјета Европе „О облицима усавршавања: нове прилике за одрасле“.

Више информација о догађају може се наћи на линку:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en

Више информација о документу Савјета Европе „О облицима усавршавања: нове прилике за одрасле“ може се наћи на линку:

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1224