Završna EPALE konferencija na temu „Andragoške kompetencije nastavnika“, realizirana je u okviru drugoga ciklusa EPALE projekta koji u Crnoj Gori provodi Centar za strukovno obrazovanje. Konferencija je održana 30. studenoga  2018. godine u Budvi.

Konferenciji su, u ime EPALE tima Bosne i Hercegovine i Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, nazočili doc. dr. Siniša Gatarić, državni koordinator EPALE BiH i Slavko Karan, suradnik za provedbu EPALE aktivnosti.

Događaj je okupio 90 predstavnika različitih institucija vladinog i nevladinoga sektora (predstavnike ministarstava i drugih institucija  državne uprave, gospodarske komore, poslodavaca, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih, obrazovnih ustanova, civilnoga sektora, medija), kao i predstavnike EPALE službi za podršku iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

U okviru EPALE projekta realiziran je veliki broj aktivnosti koje su uvelike doprinijele podizanju svijesti zainteresiranih strana o važnosti  umrežavanja i korištenja različitih resursa za učenje, promociji važnosti obrazovanja odraslih na državnoj i međunarodnoj  razini, motiviranju  opće i stručne javnosti za korištenje elektronske platforme i promociji EPALE zajednice u Crnoj Gori.

EPALE projekt je imao utjecaj i na jačanje međunarodnih veza uspostavljanjem prakse održavanja regionalnih konferencija uz partnersku suradnju zemalja – Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije.