U sklopu aktualnog ciklusa ERASMUS+ programa EPALE, Nacionalna služba za podršku EPALE-u iz Republike Hrvatske bila je na dvodnevnom studijskom posjetu Bosni i Hercegovini. Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje ugostila je delegaciju iz Hrvatske, predstavnike Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u prostorijama područne jedinice u Banjoj Luci.

Prvog dana posjeta, 29. veljače 2024. godine održan je sastanak u prostoru Agencije na kojem se uvodno obratila zamjenica ravnateljice Agencije i voditeljica PJ Banja Luka, Milana Popržen, a potom je predstavljen rad Agencije i strukovnog obrazovanja u BiH kroz prezentaciju šefa odsjeka za strukovno obrazovanje, Dušana Sarajlića. Također, predstavljen je i dosadašnji rad EPALE projekta u BiH u sklopu izlaganja državnog koordinatora EPALE-a u BiH, Slavka Karana, nakon čega je uslijedila rasprava članova oba NSS tima o nastavku suradnje u sklopu projekta EPALE.

Delegacije su se potom uputile u posjet Zavodu za obrazovanje odraslih Republike Srpske gdje su se upoznali s radom ove institucije i njihovim nadležnostima.

Drugog dana studijskog posjeta, 1. ožujka 2024. godine sudionici su posjetili JU Centar za obrazovanje odraslih Banja Luka. Sudionici studijskog posjeta imali su priliku saznati više o radu Centra i programima za odrasle polaznike koje provodi ova ustanova.

U nastavku dana, sudionici su posjetili Privrednu komoru Republike Srpske (PKRS), također sa sjedištem u Banjoj Luci. Tijekom ovog posjeta održane su prezentacije o uslugama i aktivnos󠄅tima Centra za dualno obrazovanje i obrazovne politike i Ustanove za obrazovanje odraslih „Edukativni centar PKRS“.

Ovaj posjet predstavlja još jedan dobar primjer zajedničke suradnje dvaju NSS timova u sklopu projekta EPALE tijekom kojeg su sudionici imali priliku razmijeniti znanja i iskustava te razgovarati o novim idejama i nastavku višegodišnje suradnje dviju zemalja.