Na poziv nadležnih obrazovnih vlasti Kantona Središnja Bosna, Državna organizacija za potporu eTwinningu održala je pet eTwinning obuka u okviru programa stručnog usavršavanja  nastavnika osnovnih i srednjih škola na području ove županije. Nazočne su pozdravili i kratko se obratili Nermin Mehremić, ravnatelj škole, i  Selma Mahmić, zamjenica predsjednika Županijskog stručnog aktiva za osnovne škole koje NPP realiziraju na bosanskome jeziku.

Predstavnici DOP-a zahvalili su Ministarstvu  obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna na inicijativi da se pred početak nove školske godine organizira eTwinning obuka, te  sudionicima poželjeli dobrodošlicu u europsku zajednicu škola i europsku zajednicu odgojno-obrazovnih profesionalaca s otvorenim članstvom u događajima i prilikama za kontinuirani profesionalni razvoj i cjeloživotno učenje koje nudi projekt eTwinning.

eTwinning obuke vodile su eTwinning ambasadorice Lejla Hujdur i Azra Šoše i istaknuta članica eTwinning zajednice Selma Mahmić, uz potporu ostalih članova eTwinning tima.

eTwinning obuke „Učiti i podučiti uz eTwinning“  i praktične prezentacije registracije na  eTwinning (ESEP) platformu realizirane su za ukupno 124 sudionika,  nastavnike predmetne nastave u osnovnim školama i profesore iz srednjih škola 29. kolovoza, a za nastavnike/učitelje  razredne nastave 30. kolovoza u Kiseljaku, OŠ „Kiseljak 1“ Bilalovac u Kiseljaku. 

Sudionici obuka upoznati su s mogućnostima eTwinninga koji svojim članovima omogućuje učenje i povezivanje s kolegama putem pokretanja zajedničkih projekata i stručnih događaja, dijeljenjem resursa, uporabom web-alata za rad s kolegama i učenicima, sudjelovanje na domaćim i međunarodnim obukama i događajima uživo ili online, a u radioničkom dijelu obuke registrirali su se na eTwinning platformu i učlanili u eTwinning sobu pod nazivom „eTwinning obuka: „Učiti i podučiti uz eTwinning”,  koja je kreirana za potrebe ovoga događaja i administrirat će se u svrhu daljnje suradnje, razvijanja projektnih ideja i registracije ostalih zainteresiranih za eTwinning zajednicu.

Sretan početak nove školske 2023./2024. godine želi vam eTwinning tim!