Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, radom državnih timova za podršku, implementira dva projekta ERASMUS+ programa u Bosni i Hercegovini: EPALE i eTwinning.
U Tesliću je, 14. prosinca 2022. godine, održan redoviti sastanak državnih timova za podršku EPALE i eTwinning Bosna i Hercegovina kojemu je, uz predstavnike navedenih timova, nazočilo i rukovodstvo Agencije.
Prvotni cilj sastanka bio je planiranje zajedničkih aktivnosti državnih timova za podršku EPALE i eTwinning u 2023. godini. Jedna od točaka dnevnoga reda bila je i zajednička promocija ERASMUS+ programa u Bosni i Hercegovini i rad na većoj medijskoj popraćenosti.
Budući obadva projekta imaju svoje ambasadore u cijeloj Europe, kao i u Bosni i Hercegovini, timovi su razgovarali na temu širenja i povezivanja mreža državnih ambasadora obadva ERASMUS+ programa kao jednoj od novih budućih aktivnosti.
U 2022. godini obilježava se 35 godina postojanja ERASMUS+ programa. Jubilej postojanja obilježava se širom Europe tijekom cijele 2022. godine, a simbolično je obilježen i tijekom sastanka državnih timova BiH.