Seminar za koordinatore projekta Implementacija EU programa za obrazovanje odraslih održan je u Hagu 25. i 26. veljače 2019. godine. Seminaru su nazočili zamjenik ravnateljice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, dr. sc. Siniša Gatarić, doc. i koordinator projekta Biljana Popović.

Tema seminara bila je suradnja različitih zainteresiranih strana i sudionika u obrazovnome sustavu odraslih osoba, posebice onih  koji se bave osnovnim vještinama odraslih. Cilj dvodnevnoga rada bio je razmjena iskustava, bolje razumijevanje načina i organizacije mreža suradnje između zainteresiranih strana, razumijevanje strategija koje daju mogućnost unapređenja i održivost postojećih mreža suradnje. Nazočni su imali priliku čuti o primjerima dobre prakse, razgovarati o različitim oblicima suradnje na lokalnoj, regionalnoj ili državnoj razini i raspravljati o uspjehu u radu i izazovima u suradnji s pružateljima usluga, zainteresiranim stranama, obrazovnim vlastima.

Drugoga dana seminara organizirana je posjeta knjižnici u općini Zoetermeer čiji rad obuhvaća i obuke odraslih osoba koje imaju nisku razinu znanja u osnovnim vještinama.