U Beču je, od 18. do 22. ožujka, održan prvi sastanak državnih koordinatora istraživanja PISA 2021. predstavnici 88  zemlja, među njima i predstavnica Bosne i Hercegovine, imali su mogućnost upoznati procedure provedbe istraživanja PISA 2021. Teme sastanka bile su o  rasporedu zadataka i odgovornostima, o sadržajima instrumenata za provedbu testiranja, sadržajima upitnika, o proceduri prijevoda, adaptaciji i verifikaciji, o alatima koji će biti korišteni za prijevod instrumenata uz kraću obuku za uporabu, o proceduri uzorkovanja, te o dijelu portala koji se koristi za pregled prijevoda.

Svaka zemlja sudionica imala je individualne sastanke po pitanju uzorka, prijevoda instrumenata i uporabe alata u svrhu istraživanja. Za svaku zemlju koja će sudjelovati u istraživanju, kao i PISA timove, postoji veliki broj zadataka koje je potrebno uraditi po utvrđenim standardima kako bi istraživanje bilo pouzdano s obzirom da je probno istraživanje PISA 2021. planirano u proljeće 2020. godine.

Kao i u prethodnome ciklusu PISA istraživanja, u  PISA 2021 sudjeluju zemlje Zapadnoga Balkana. Tijekom sastanka potvrđena je daljnja suradnja i u idućim PISA zadatcima s obzirom na usješnu suradnju PISA timova u prethodnome ciklusu istraživanja.