Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje posjetiteljima ovogodišnje Europske noći istraživača predstavila je kampanju Obrazovanje za novo vrijeme. Riječ je o kampanji kojom Agencija želi potaknuti dijalog o kvaliteti obrazovanja zagovarajući promjene u obrazovanju utemeljene na objektivnim rezultatima međunarodnih istraživanja.

Naime, tekuća školska 2019. / 2020. godina od posebne je važnosti za obrazovanje u Bosni i Hercegovini. Dana 3.12. 2019. godine bit će javno objavljeni rezultati velikoga međunarodnog istraživanja PISA 2018.

U navedenom istraživanju, po prvi put, sudjelovali su i petnaestogodišnjaci iz Bosne i Hercegovine što će biti jedinstvena prilika javnosti, ali i obrazovnim vlastima u BiH, za dobivanje vjerodostojnih i međunarodno mjerljivih pokazatelja učeničkih postignuća neophodnih za kontinuirano praćenje i unapređenje  obrazovanja.

Posjetitelji Noći istraživača u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli i Brčkom imali su mogućnost  saznati nešto više o važnosti međunarodnih istraživanja za cjelokupno društvo, a imali su i prigodu za osvajanje nagrada u posebnom „kolu sreće i znanja“ i kvizu za učenike.

Kampanju „Obrazovanje za novo vrijeme“ provodi Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje uz podršku partnera: Veleposlanstva  SAD-a u BiH, UNICEF-a, Izaslanstva  Europske unije, Misije OESS-a u BiH, Save the Children-a i Fonda otvoreno društvo.

Kampanju možete pratiti, ali i u njoj sudjelovati putem Facebook stranice „Obrazovanje za novo vrijeme“.