Tranzicije – uloga učenja odraslih u osiguranju inkluzivnih i održivih promjena

EPALE zajednica organizira online konferenciju pod nazivom „Tranzicije – uloga obrazovanja odraslih u osiguranju inkluzivnih i održivih promjena“. Konferencija će biti održana online na platformi EPALE, 12. i 13. listopada 2021. godine.

Konferencija otvora prostor za raspravu o načinima na koje obrazovanje odraslih može preoblikovati naše društvo kroz inkluzivne i održive modele. Svjesna da društvo prolazi kroz tranziciju – uvijek izazovan i nestabilan proces promjena – EPALE zajednica teži ka tomu da ponudi najbolji model transformacije gdje će svi članovi zajednice biti uključeni u sam proces, te ga samim tim i uspješno premostiti. U svrhu postizanja cilja potrebno je osigurati dostupnost edukacije svima o promjenama koje su ispred nas, kao i načinima prilagođavanja.

Planirane su dvije plenarne sesije:

  1. listopada 2021. godine – Ukidanje nejednakosti: inkluzivno i kreativno učenje odraslih

Preko sljedeće poveznice  moći ćete pratiti prijenos prvoga dana konferencije, odnosno plenarne sesije uživo u trajanju od 10:00 do 13:10 sati (CEST).

  1. listopada 2021. godine – Sudjelovanje, obrazovanje i digitalni pristup

Preko sljedeće  poveznice imate mogućnost pratiti prijenos drugoga dana konferencije, odnosno plenarne sesije uživo u trajanju od 10:00 do 13:00 sati (CEST).

Obadvije sesije bit će dostupne na EPALE platformi, a na naznačenim linkovima možete izravno pristupiti sesijama bez prethodne registracije. Sve sesije bit će održane na engleskome jeziku.

Konferencija se nastavlja 18. i 19. listopada 2021. godine, a planirani progra otvorit će prostor za rasprave u okviru četiri radionice koje će biti dostupne tek nakon registracije jer je ograničen broj sudionika. Radionice su otvorene samo za registrirane EPALE korisnike, te morate biti prijavljeni na web lokaciju prije same registracije. Radni jezik svih radionica je engleski jezik.

Više o govornicima konferencije, temama i dnevnome redu možete pročitati ovdje . Putom ovog linka možete pristupiti, također registraciji za neku od radionica klikom na REGISTER HERE pokraj naslova svake od radionica prikazanih u dnevnome redu konferencije.