Održavanjem serije eTwinning radionica u Drugoj osnovnoj školi Brčko, kao i drugih promotivnih aktivnosti, uspješno su realizirani Info eTwinning dani. Ove iznimno informirane, inspirativne i zanimljive radionice, koje su izazvale veliku pažnju učitelja, nastavnika, učenika i medija, organizirane su po prvi put na području Brčko distrikta.

eTwinning ambasadorica Melisa Husejnović, uz potporu Državne organizacije za potporu eTwinningu, je:

  • u utorak, 2. travnja,  održala prvu u nizu  promotivnu  radionicu za učitelje osnovnih škola „eTwinning i web alati“;
  • u utorak, 2. travnja, gostovala u emisiji Radio Brčko „Gost s povodom“;
  • u srijedu, 3. travnja, održala promotivnu prezentaciju eTwinninga na Aktivu nastavnika matematike osnovnih škola Brčko distrikta „eTwinning u nastavi matematike“;
  • u četvrtak 4. travnja, održala promotivnu radionicu za nastavnike osnovnih škola „O eTwinningu“.

eTwinning ambasadorica Melisa Husejnović objasnila je koncept i mogućnosti sudjelovanja u eTwinningu te promicala prednosti koje sudjelovanje u ovom projektu donosi učenicima i nastavnicima. Od povezivanja s kolegama iz drugih zemalja do dijeljenja ideja i resursa, eTwinning omogućuje neviđene prilike za interaktivnost i kreativnost u učionici.

Ako još niste uključeni u eTwinning zajednicu, potičemo vas da istražite ovaj portal i brojne mogućnosti eTwinninga te otvorite vrata globalnoj suradnji i novim horizontima znanja za svoje učenike!

Željeli bismo zahvaliti svima koji su doprinijeli realizaciji ovih eTwinning događaja! Veselimo se budućim suradnjama i inspirativnim projektima!

eTwininng promocija snažno je podržana i popraćena medijskim objavama koje možete pogledati i poslušati na poveznicama:

  1. Radio Brčko: U emisiji „Gost s povodom“ – Melisa Husejnović nastavnica matematike i ambasadorica eTwinninga – RNU „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH (radiobrcko.ba)
  2. Prilog  na RTV FBiH: https://youtu.be/BJiLKhg3Ip8