Šesta po redu, regionalna konferencija EPALE mreže koja se tradicionalno održava svake godine u suradnji EPALE državnih timova za podršku iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije održana je 24. i 25. svibnja 2022. godine u termama Tuhelj u Hrvatskoj.

U regionalnu suradnju pridružio se od ove godine i državni tim za podršku EPALE iz Sjeverne Makedonije. Stručnjaci iz oblasti obrazovanja odraslih iz šest zemalja iz okružja su ove godine imali prigodu za razmjenom dobrih praksi na temu „Uloga obrazovanja odraslih u uspješnoj društvenoj integraciji i suočavanju s izazovima”.

Zemlja domaćin ovogodišnje Regionalne EPALE konferencije bila je Hrvatska. Nakon što je ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gosp. Mile Živčić službeno otvorio konferenciju 25. svibnja 2022. godine, održan je drugi dio plenarnih izlaganja VI regionalne EPALE konferencije. Predstavnici državnih timova i istaknuti stručnjaci iz regije predstavili su tijekom plenarnih izlaganja primjere dobre prakse i izazove s kojima se suočavaju u radu s ranjivim skupinama.
Panel govornik iz Bosne i Hercegovine, gđa Azra Šulić, pomoćnica ministra u sektoru za predškolski odgoj i obrazovanje, osnovno obrazovanje i inkluziju u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Unsko-sanskoga kantona govorila je na temu: „Transformativni potencijali i mogućnosti mijenjanja društvene prakse – novi izazovi i šanse”. Kroz svoje izlaganje, predstavnica BiH izaslanstva prezentirala je razne izazove i primjere dobre prakse iz oblasti obrazovanja migranata u Bosni i Hercegovini s naglaskom na pronalaženju novih modela poučavanja imanentnih novim okolnostima i obrazovnim okružjima. Prezentacija je dostupna putom EPALE resursnoga centra.
Također, drugoga dana konferencije održane su i paralelne radionice po World Cafe načelu na temu obrazovanja i zapošljavanja odraslih s naglaskom na ranjive skupine. Dobra regionalna EPALE suradnja nastavlja se, a domaćin iduće Regionalne konferencije je Bosna i Hercegovina.