Peta po redu regionalna konferencija EPALE mreže  koja se tradicionalno održava svake godine u suradnji EPALE državnih timova za podršku iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije održana je u online formatu 22. i 23. studenog 2021. Tema ovogodišnje konferencije bila je „Unapređenje digitalnih kompetencija odraslih za pristup obrazovnim prilikama”.

Tijekom dva dana konferencije, predstavnici državnih timova, istaknuti stručnjaci iz regije su kroz plenarna izlaganja i radionice predstavili svoja iskustva i rezultate istraživanja u oblasti digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih, pokrenute inicijative i programe za razvoj digitalnih vještina kod odraslih, kao i primjere dobrih praksi u ovoj oblasti u prethodnom razdoblju.

Jačanje suradnje i razmjene dobrih praksi na regionalnoj razini, kao jedan od ključnih ciljeva ovogodišnje konferencije, rezultiralo je i pokretanjem zajednice praksi, skupine na EPALE platformi: Obrazovanje u regiji/ Izobraževanje odraslih u regiji (BA, HR, ME, MK, SI, RS) u okviru koje će biti podijeljeni materijali s konferencije i prezentacije, kao i videozapis s održane konferencije. Skupina i materijali dostupni su na linku.