Obuka o upravljanju podatcima i kreiranju politika koje su zasnovane na dokazima, organizirana u okviru projekta Unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i obuke (EQET SEE), održana je 12. i 13. travnja 2022. godine u Podgorici.

Agencija za predškolsko osnovno i srednje obrazovanje je partner regionalnog projekta Unapređenje kvalitete obrazovanja i obuke (EQET SEE). Osnovni cilj ove suradnje je unapređenje osiguranja kvalitete kroz podršku razvoju eksterne kvalitete i kulture kvalitete.

Više od 30 relevantnih sudionika iz institucija koje se bave osiguranjem kvalitete i ministarstava obrazovanja sedam ekonomija regije nazočilo je sastanku. Obuka je organizirana u cilju unapređenja procesa prikupljanja, analize i korištenja podataka u eksternoj evaluaciji. Nizozemski stručnjaci Maarten Balvers, Tim Schokker i Herman Franssen predstavili su iskustva iz Nizozemske i pozabavili se temama o vrstama podataka koji se prikupljaju, metodama prikupljanja podataka, kao i njihovom analizom, te ciljevima prikupljanja podataka i njihovoga korištenja u svrhu kreiranja obrazovnih politika. Sudionici su razmjenjivali informacije o svojim praksama i razgovarali o poboljšanjima koja bi se mogla postići, a kojima bi doprinijela i regionalna suradnja.