U narednim danima ćemo objaviti sve pristigle ideje o „Školi snova“. Iako nisu osvojili nagrade, ovo je prilika za lajkanje jer se vodimo parolom da je važno sudjelovati i važno je znanje dijeliti!

Tko su naši sudionici natječaja, provjerite sami 🙂

  • Da priželjkuju svoju školu iz snova, poručili su nam učenici V-2 razreda OŠ „Kiseljak 1“ iz Bilalovca. Njihova učiteljica Selma Mahmić poslala nam je njihov rad na temu „Škola iz snova“. Napisala nam je kako su učenici maštali i sanjali o većoj školi, sa mnogo katova i učionica. Da škola iz snova ima knjižnicu i čitaonicu, dvoranu za izvođenje nastave iz tjelesne i zdravstvene kulture, terene za nogomet, odbojku, košarku, igralište, mnogo drveća, cvijeća, voćnjak i povrtnjak o kojima bi se brinuli. Tu je i bazen za učenje plivanja, internet, informatička učionica  i wi-fi za razvoj digitalnih kompetencija. U njihovoj školi iz snova su svi jednaki, a različiti, brinu se jedni o drugima te vode računa o čistoći škole i školskog dvorišta. Kažu da većina škola ima te sadržaje, ali oni nemaju i zato maštaju i sanjaju.

 

Svoje ideje postavili su na jedan pano koji možete vidjeti ovdje.

 

  • Učenici OŠ „Fra Didaka Buntića“ iz Čitluka, OŠ „Biletić Polje“ sa nastavnicom Antonijom Zovko zajednički su radili na temi kreativnog izražavanja. Vodeći se citatom Pabla Pikasa „Smisao života je naći svoj dar. Svrha života je darivati ga.“, predstavili su nam sve kreativne tehnike i metode koje se mogu koristiti u odgojno-obrazovnom procesu kako bi obogatili svoj rad. Što nam poručuju naši prijatelji možete vidjeti na poveznici.

 

Učenica sedmog razreda OŠ „Osman Nakaš“ iz Sarajeva Ilmihana Arslanović napisala je, fotografirala i poslala svoje ideje o tome što za nju znači škola iz snova. Kreaciju naše male prijateljice Ilmihane možete vidjeti ovdje.