EPALE je domaćin godišnje online konferencije koja se održava 10, 11. i 12. listopada 2023. godine.

Proslavimo nadolazeće promjene, rast i evoluciju cjeloživotnog učenja i stjecanja vještina. Dopustite si poduzeti takav proces transformacije, u kontekstu Europske godine vještina. Konferencija Procvat! Vještine za budućnost želi istaknuti potencijal učenja i obrazovanja odraslih za njihovo osnaživanje i uspješno nošenje s promjenama na tržištu rada, uključivanje u civilno društvo i demokraciju te uključivanje u učenje.

Konferencija 2023. obuhvaća tri teme:

Dan 1: Osnaživanje. Radna snaga s odgovarajućim vještinama  

Dan 2: Angažiranost. Vještine za demokratski život

Dan 3: Uključivost. Prilike za razvoj inkluzivnih vještina

Plenarna izlaganja (koja uključuju inspirativne uvodne govore, panele i EPALE razgovore) besplatno su dostupna online putem EPALE-a, Facebook-a, LinkedIn-a, and Twitter-a.

Interaktivna radionica s ograničenim brojem mjesta slijedi nakon plenarnog izlaganja svakog dana konferencije. Jezik u upotrebi tokom svih dana konferencije i tijekom radionica je engleski.

Ovdje možete pogledati cijeli program Konferencije EPALE zajednice 2023 – Procvat! Vještine za budućnost!

Konferencija EPALE zajednice 2023. također uključuje i niz popratnih događaja u organizaciji zemalja sudionica projekta. Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i Državni tim za podršku EPALE u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Državnim timovima za podršku iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije organizira trodnevni događaj namijenjen EPALE ambasadorima iz regije usmjeren na teme Konferencije EPALE zajednice 2023 u kontekstu Europske godine vještina. Regionalni događaj ima za cilj jačanje mreže EPALE ambasadora iz šest zemalja jugoistočne Europe i bit će održan 4, 5. i 6. listopada 2023. godine u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji.