EPALE godišnja konferencija održana je 1. i 2. listopada 2019. u Varšavi. Konferencija je okupila više od 220 predstavnika 38 zemalja Europe koji sudjeluju  u EPALE projektu.
Cilj konferencije EPALE 2019. bio je uključivanje stejkholdera iz različitih europskih zemalja u oblasti obrazovanja odraslih, edukatora za odrasle i korisnika EPALE platforme u konstruktivne razgovore o stvaranju budućnosti EPALE zajednice što je Europskoj komisiji i EPALE programu dalo mogućnost prikupljanja konkretnih prijedloga kako bi se osiguralo da rad u programu EPALE uzme u obzir stavove i ideje korisnika u što većem obimu.

Događaj je omogućio sudjelovanje različitih EPALE predstavnika, uključujući predstavnike NSS timova, tematske koordinatore, ambasadore i stejkholdere. EPALE, kao besplatna platforma, podržava sudjelovanje i ohrabruje sve koji rade u obrazovanju odraslih u udruživanju snaga kako bi razvili važne rasprave i pozitivno utjecali na najbolje prakse i obrazovne politike.

Na dvodnevnoj konferenciji sudionici su imali prigodu čuti inspirativne prezentacije o studijama slučaja i primjerima dobre prakse različitih članova zajednice EPALE iz cijele Europe.

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine činila su dva člana NSS tima, predstavnika Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje koja realizira EPALE i dva EPALE ambasadora.  Sudjelovanje u radu Konferencije EPALE 2019. bila je dobra prilika za EPALE ambasadore, kao i za sudionike iz zemalja širom Europe, za razmjenom iskustva  o obrazovanju odraslih i za uključivanje u razvoj platforme.

Prezentacije s Konferencije EPALE 2019. možete pronaći ovdje: https://epale.ec.europa.eu/hr/resource-centre/content/epale-conference-2019-presentations