Radni sastanak projektnih timova Erasmus+ programa Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje održan je 7. i 8. srpnja 2021. godine. Cilj sastanka bio je planiranje zajedničkih aktivnosti, jačanje komunikacije i interakcije, kao i radnih odnosa, radi lakšeg ostvarenja preuzetih zadataka.

Agencija već dugi niz godina, u okviru Erasmus + programa, djeluje kako državna služba za podršku članovima eTwinning i EPALE zajednice, a novu razinu suradnje njezina dva tima omogućila je nova inicijativa Europske komisije usmjerena prema VET školama i njihovim nastavnicima u vidu poziva za pristupanje eTwinning zajednici.

Preko eTwinning platforme VET nastavnici mogu istražiti mogućnosti lakše realizacije nastavnog procesa, pratiti trendove u obrazovanju za različite profile VET škola, surađivati s VET nastavnicima u Europi i šire, razmjenjivati ideje i nastavne prakse te sudjelovati sa svojim učenicima u cjelokupnome procesu.

Našoj eTwinning – zajednici škola u Europi i EPALE – elektronskoj platformi za obrazovanje odraslih  u Europi želimo dugu i uspješnu suradnju u Bosni i Hercegovini kroz interakciju Erasmus + projektnih timova Agencije.

Za sva pitanja, svim zainteresiranim VET školama i nastavnicima koji kroz eTwinning platformu žele raditi na osobnom i profesionalnom razvoju, kao i cjeloživotnom učenju, na raspolaganju stoji naš ERASMUS +tim https://aposo.gov.ba/hr/erasmus/ .