Europski tjedan stručnih vještina je veliki europski događaj koji Europska komisija svake godine organizira u glavnome gradu zemlje koja u tome trenutku predsjedava Europskom unijom. U okviru Europskoga tjedna organizira se veliki broj događaja i svečanosti. Sve velike europske inicijative i programi Europske komisije u oblasti srednjeg strukovnoga obrazovanja i obrazovanja odraslih organiziraju sastanke, konferencije i svečane dodjele nagrada.

Također je održan sastanak državnih koordinatora za Implementaciju EU programa za obrazovanje odraslih (EAAL), koji Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje implementira punih pet godina. Sastanak je održan u Helsinkiju, 14. i 15. listopada 2019. godine, a predstavnik Agencije je imao prigodu sudjelovati različitim konferencijama unutar programa Europskoga tjedna, kao i jednodnevnoj studijskoj posjeti školi za obrazovanje odraslih.

Sastanak koordinatora EAAL programa bio je u okviru redovitih aktivnosti međusobne razmjene iskustava koordinatora. Tema je bila: Fleksibilni programi učenja, kako postići da funkcioniraju. Predstavljen je iznimno uspješan skandinavski model učenja odraslih, nova inicijativa neformalnoga učenja u Poljskoj, razgovaralo se o preporuci Vijeća Europe „O oblicima usavršavanja: nove prilike za odrasle“.

Više informacija o događaju na linku:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en

Više informacija o dokumentu Vijeća Europe „O oblicima usavršavanja: nove prilike za odrasle“ možete pronaći na linku:

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1224