Nominirana su ukupno 1284 projekta, a pobjednički projekti izvrsni su primjeri međukulturalne suradnje i učenja.

Zadovoljstvo nam jepredstaviti vam popis pobjednika u pet dobnih kategorija, od 1284 prijavljena projekta. Ovi projekti izvrsni sui primjeri zajedničkog rada i pokazali su izvrsna postignuća.

Dobna kategorija ≤6

Pobjednik: The sense of rainbow colours

Ovaj pobjednički projekt imao je interdisciplinarni pristup, kombinirajući predmete od umjetnosti do znanosti. To je odražavalo snažnu suradnju između partnera, uključujući sposobnosti i interese mladih učenika.

Dobna kategorija 7–11

Pobjednik: The adventures of eTwinfish

Ovaj pobjednički projekt, izgrađen oko putovanja male hobotnice zvane eTwinfish, imao je za cilj podizanje svijesti o inkluziji, empatiji, znanju i odnosima s vršnjacima. Potaknuo je raspravu o temama vezanim uz onečišćenje okoliša i potaknuo suradničke procese učenja u školskim timovima, uključujući vršnjačko poučavanje i igranje uloga.

Dobna kategorija 12–15

Pobjednik: Oceans

U ovom pobjedničkom projektu, učenici su prijekogranično surađivali na temama vezanim uz život pod vodom, UN-ovim ciljem održivog razvoja 14, koristeći različite alate za izradu obrazovnih igara na morske teme. Angažirali su zainteresirane dionike kroz intervjue i zagovaranje, proizvevši dojmljive rezultate uključujući video s temom putovanja.

Dobna kategorija 16–19

Pobjednik: Code of mystery

U ovom pobjedničkom projektu za nastavu matematike korištene su nastavne metode koje se temelje na igrama. Učenici su najprije radili u nacionalnim timovima kako bi svaki stvorio dio velike digitalne igre za bijeg, a zatim su u mješovitim međunarodnim timovima riješili zločin igre dešifriranjem matematičkih tragova. Na kraju su stvorili zajedničku metodu šifriranja sa matematičkim algoritmom.

Početno strukovno obrazovanje i osposobljavanje (IVET)

Pobjednik: Natural is good, chemical is bad”?

Ova IVET tema postavila je pozornicu za snažnu suradnju između škola sudionica putem mrežnih sastanaka i dijeljenih materijala za potporu nastavnicima kako bi se raspravljalo o zabludama koje su vezane uz uvjerenje da su sintetičke kemikalije štetnije od prirodnih.

Upoznajte nagrađene projekte pristupom njihovom TwinSpacesu – ostanite s nama na ceremoniji dodjele nagrada u rujnu!