Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje potpisala je Sporazum o istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj suradnji s JU Centrom za stručno obrazovanje Crne Gore. Potpisivanje Sporazuma rezultat je dugogodišnje uspješne suradnje dvaju institucija s ključnim ulogama u razvoju strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u svojim zemljama.

Sporazum o istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj suradnji potpisan je tijekom posjete predstavnika Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Crnoj Gori, realizirane od 1. do 3. travnja 2019. godine.

Predmet potpisanog Sporazuma je obrazovno – odgojna, znanstveno – istraživačka, stručna i tehnička suradnja u realizaciji različitih projekata, aktivnosti i programa, razvoja i podizanja kvalitete rada obje institucije, kao i podizanja kvalitete strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Osim potpisivanja Sporazuma, domaćini su organizirali i predstavljanje sustava srednjeg strukovnog obrazovanja u Crnoj Gori, posjetu JU ‘Srednja pomorska škola Kotor’, licenciranom organizatoru obuka iz oblasti obrazovanja odraslih, kao i posjetu Trening centru ‘Azalea Maritime LLC’, gdje su se predstavnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje upoznali s obukom pomoraca.