Bosna i Hercegovina

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje

kategorija

INFORMACIJE O AGENCIJI

kategorija

PUBLIKACIJE AGENCIJE

kategorija

eRASMUS+
PROGRAM

kategorija

PRISTUP
INFORMACIJAMA

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje

Novosti i aktualnosti

Nastavak implementacije ERASMUS+ projekata u okviru Agencije

Nastavak implementacije ERASMUS+ projekata u okviru Agencije

U Trebinju je, 21. i 22. listopada 2021. godine, održan dvodnevni sastanak Nastavak implementacije ERASMUS+ projekata u okviru Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje koji predstavlja još jednu od planiranih aktivnosti projekta EPALE u Bosni i...

read more
IZMJENA TERMINA SUP RADIONICA!

IZMJENA TERMINA SUP RADIONICA!

Agencija će nastaviti s diseminacijom standarda učeničkih postignuća definiranih i objavljenih tijekom 2020./2021. godine, ali će pojedine radionice biti održane u izmijenjenom terminu. Do izmjene je došlo kod predstavljanja standarda učeničkih postignuća za...

read more
NOVI CIKLUS RADIONICA U LISTOPADU

NOVI CIKLUS RADIONICA U LISTOPADU

S diseminacijom standarda učeničkih postignuća definiranih i objavljenih tijekom 2020./2021. godine Agencija nastava i u mjesecu listopadu! Svi događaji će, kao i do sada, biti organizirani u online formatu, a svi zainteresirani moći će se prijaviti pomoću online...

read more

O Agenciji

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje je samostalna upravna organizacija u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, osnovana na nivou institucija Bosne i Hercegovine.

Agencija je nadležna za uspostavljanje standarda znanja i ocjenjivanje postignutih rezultata, razvoj zajedničke jezgre nastavnih planova i programa u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i za druge stručne poslove u oblasti standarda znanja i ocjenjivanja kvaliteta koji su određeni posebnim zakonima i drugim propisima.

Vizija

Kvalitetno predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i cjeloživotno učenje i konkurentno obrazovanje Bosne i Hercegovine na međunarodnome planu.

Misija

Doprinijeti kvaliteti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i procesa cjeloživotnog učenja, kao i konkurentnosti obrazovnih sustava Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu, kroz razvoj zajedničkog jezgra nastavnih planova i programa, uspostavu standarda znanja, praćenje i evaluaciju postignutih rezulatata u obrazovanju, razvoj obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja te sudjelovanja u razvoju kvalifikacijskog okvira, kao i kreiranju i promoviranju kvaliteta obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Vrijednosti

Agencija u svome radu njeguje i promovira sljedeće vrijednosti: vjerodostojnost, profesionalnost, suradnju i partnerstvo, otvorenost i transparentnost, te cjeloživotno učenje.

Aktivnosti Agencije podržavaju

Učenje je kao veslanje protiv struje. Čim prestaneš veslati neizostavno ideš natrag!

Benjamin Britten