Tokom 2021. godine Državna organizacija za podršku je provela još jednu od aktivnosti promocije uspješnosti i kvaliteta eTwinning škola, promociju škola koje su dobile Oznaku eTwinning škola.

Tako je 22. novembra 2021. godine u Sarajevu održana promocija i dodjeljivanje plakete eTwinning škola u Srednjoj zubotehničkoj školi za dvije škole. Srednjoj zubotehničkoj školi u Sarajevu je 2021. godine potvrđen kvalitet rada prema eTwinning kriterijima koje je postavila Evropska komisija za oznaku koja im je dodijeljena 2020/2021. Osnovnoj školi Pofalići je ovo prva Oznaka eTwinning škola.

Naredni događaj predstavljanja eTwinning škola održan je u Osnovnoj školi „Ćamil Sijarić“, Nemila, uz prisustvo predstavnika Javne predškolske ustanove „Ivančica“, Usora. Obje ustanove su u 2021. godini zasluženo dobile Oznaku eTwinning škola za period 2021/2022. Ovaj događaj je bio posebno važan jer se radi o ustanovama koje se nalaze u ruralnim područjima.

Nadamo se da će eTwinning škole nastaviti predano raditi i ostvariti nove uspjehe koji će biti prepoznati na međunarodnom nivou.