Info eTwinning dani i radionice za učitelje i nastavnike osnovnih škola su uspješno održani 30. 4. 2024. godine u prostorijama Osnovne škole „Kiseljak 1“ Bilalovac u Kiseljaku. Učesnici su imali priliku upoznati se s mogućnostima i alatima koje pruža eTwinning platforma te su dobili korisne savjete za implementaciju u svom nastavnom radu. Tokom radionica, razmijenjena su iskustva i primjeri dobre prakse, što je doprinijelo bogatom i inspirativnom iskustvu za sve prisutne. Ovakvi događaji nastavljaju podržavati profesionalni razvoj nastavnika i unapređenje kvaliteta obrazovanja. Zahvaljujući angažmanu svih učesnika, Info eTwinning dani u Kiseljaku su ostavili dubok i inspirativan trag u lokalnoj obrazovnoj zajednici koji su ključni za podršku profesionalnom razvoju nastavnika te za unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Uz podršku Državne organizacije za podršku eTwinning-u, ambasadorica Selma Mahmić je prisutnima detaljno demonstrirala postupak registracije i sve mogućnosti koje pruža ESEP platforma za rad u eTwinning-u, nudeći im priliku za usvajanje novih znanja i vještina.

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli realizaciji ovog eTwinning događaja, čime su omogućili obogaćivanje obrazovne prakse i povezivanje učitelja i nastavnika širom regije.

Ako još niste uključeni u eTwinning zajednicu, ohrabrujemo vas da istražite ovaj portal i brojne mogućnosti eTwinning-a kako biste otvorili vrata svojim učenicima ka globalnoj saradnji i novim horizontima znanja. Radujemo se budućoj saradnji i inspirativnim projektima koji će dodatno unaprijediti kvalitet obrazovanja i promovisati međunarodnu saradnju između škola.