Čestitamo školama koje su dobile oznaku eTwinning škola 2024 – 2025.

eTwinning škole su ključne za uspjeh eTwinning-a. Ove inkluzivne i inovativne organizacije za učenje, posvećene su zajedničkom vodstvu, saradnji, timskom radu i predstavljaju model za druge škole.

Sa oznakom eTwinning škola, eTwinning nagrađuje angažman i posvećenost škola u kojima timovi nastavnika i školskih lidera rade zajedno kako bi slijedili temeljne vrijednosti misije eTwinning škole.

Nakon zaprimljenih prijava, Nacionalne organizacije za podršku su pažljivo procijenile dobijene podatke i dodijelile oznaku eTwinning škola za oko 1000 odgojno-obrazovnih ustanova.

Željeli bismo čestitati novim eTwinning školama 2024 – 2025 na njihovom velikom uspjehu.

U narednim sedmicama dobit će paket koji se dodjeljuje eTwinning školi, uključujući ekskluzivnu plaketu, eTwinning zastavu, dodatne eTwinning materijale i pismo čestitke od Monike Kepe-Holmberg, voditeljice Odjela za mlade, obrazovanje i Erasmus+ škole i višejezičnost.

Sljedeći krug prijava otvorit će se početkom 2025. godine. Ako se još niste prijavili za oznaku, preporučujemo vam da kontaktirate eTwinning školu u vašem području i zamolite ih da s vama podijele svoje znanje.

Spisak možete pronaći ovdje:

Upoznajte dobitnike oznaka eTwinning School 2024.-2025. | Evropska platforma za školsko obrazovanje (europa.eu)