Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kroz rad Državnih timova za podršku, implementira dva projekta ERASMUS+ programa u Bosni i Hercegovini: EPALE i eTwinning.
U Tesliću je 14. decembra 2022. godine održan redovni sastanak Državnih timova za podršku EPALE i eTwinning Bosna i Hercegovina, kojem su pored članova navedenih timova prisustvovali i članovi menadžmenta Agencije.
Primarni cilj ovog sastanka bio je razvijanje plana zajedničkih aktivnosti Državnih timova za podršku EPALE i eTwinning u 2023. godini. Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i zajednička promocija ERASMUS+ programa u Bosni i Hercegovini i rad na većoj vidljivosti.
Budući da oba projekta imaju svoje ambasadore širom Evrope, ali i u Bosni i Hercegovini, timovi su razgovarali o temi širenja i povezivanja mreža državnih ambasadora oba ERASMUS+ programa kao jednoj od novih budućih aktivnosti.
Ove godine obilježava se 35 godina postojanja ERASMUS+ programa. Ovaj jubilej obilježava se širom Evrope tokom cijele 2022. godine, a simbolično je obilježen i tokom sastanka državnih timova iz BiH.