Fondacija Tempus  u okviru koje djeluje EPALE Državni tim za podršku Srbija organizuje regionalnu EPALE konferenciju pod nazivom „Različiti pristupi u razvoju digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih“, koja će se održati 2. i 3. aprila 2020. godine, u hotelu Metropol Palas u Beogradu. U organizaciji ovog događaja učestvuju i državni timovi za podršku EPALE iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Državni tim za podršku EPALE Bosna i Hercegovina organizuje nagradni konkurs za jednog učesnika u ovoj konferenciji, a detalje o nagradnom konkursu možete pogledati na ovom linku: https://epale.ec.europa.eu/en/node/149240

Cilj konferencije je pokretanje diskusija na temu razvoja digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih u regionu, kao i razmjena dobrih praksi i uspostavljanje saradnje u ovoj oblasti.

Konferencija je namijenjena učesnicima koji su aktivni u oblasti obrazovanja odraslih, zaposlenima u školama za obrazovanje odraslih, centrima za obrazovanje odraslih, institucijama koje pružaju usluge profesionalnog usavršavanja nastavnicima, institucijama koje sprovode istraživanja u oblasti obrazovanja odraslih, kao i u drugim organizacijama koje rade u ovom sektoru.

EPALE je platforma razvijena u okviru Erazmus+ programa, koja omogućava svima koji se bave, ili su zainteresovani za obrazovanje odraslih u Evropi, da se virtuelno sastanu na jednom mjestu i razmijene svoja znanja, iskustva, pitanja i dobre prakse.