Dana 19. 2. 2024. godine Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje kao Državna organizacija za podršku eTwinning-u u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa eTwinning ambasadoricom i direktoricom JU OŠ „Bijelo Polje“ Potoci, Azrom Šoše, organizirala je svečanu promociju škola kojima je dodijeljena Oznaka eTwinning škola 2023/2024 iz Hercegovačko-neretvanskog kantona. Svečanost je priređena u prostorijama JU OŠ „Bijelo Polje“ Potoci, s početkom u 12:00 sati.

Na ovoj eTwinning promociji, nakon prigodnog obraćanja zvanica i predstavljanja svake škole koja je dobila Oznaku eTwinning škola 2023/2024, zamjenica direktorice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i eTwinning državna koordinatorica u Bosni i Hercegovini, Aida Terzić, svečano je uručila pakete eTwinning školama iz Hercegovačko-neretvanskog kantona dobitnicama Oznake eTwinning škola 2023/2024. To su: JU OŠ „Bijelo Polje“ Potoci;  IV osnovna škola, Mostar; Osnovna škola Petra Bakule, Mostar;  OŠ Vladimira Pavlovića, Čapljina.

Prigodnoj svečanosti pridružili su se i predstavnici obrazovnih vlasti iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, Zavod za školstvo Mostar i Pedagoški zavod Mostar.

Na događaju su učestvovali direktori navedenih eTwinning škola, zajedno sa nastavnicima i učenicima, koji su aktivni u eTwinning projektima, a čiji je rad doprinio dobijanju Oznake eTwinning škola 2023/2024, te određeni broj nastavnika koji su pokazali interesovanje za uključivanje u eTwinning aktivnosti.

Škole, dobitnice ove eTwinning nagrade, predstavile su svoje dobre eTwinning prakse, značaj koji im je donijela Oznaka eTwinning škola po pitanju kvaliteta nastavnog procesa, promocije škole i profesionalnog razvoja nastavnog osoblja.