Dana 21. februara 2024. godine Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje kao Državna organizacija za podršku eTwinning-u u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa dugogodišnjom eTwinner-icom i direktoricom OŠ „Sveti Sava“ Foča, Jelenom Čančar, organizirale su svečanu promociju škole kojoj je dodijeljena Oznaka eTwinning škola 2023/2024 iz Republike Srpske. Svečanost je priređena u prostorijama JU OŠ „Sveti Sava“ Foča, s početkom u 16:00 sati.

Na ovoj eTwinning promociji, nakon prigodnog obraćanja zvanica i predstavljanja škole koja je dobila Oznaku eTwinning škola 2023/2024, zamjenica direktorice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i eTwinning državna koordinatorica u Bosni i Hercegovini, Aida Terzić, svečano je uručila paket eTwinning školi „Sveti Sava“ Foča, dobitnici Oznake eTwinning škola 2023/2024.

Događaju su prisustvovali predstavnici navedene eTwinning škole, zajedno sa nastavnicima, koji su aktivni u eTwinning projektima, a čiji je rad doprinio dobijanju Oznake eTwinning škola 2023/2024, nastavnici koji su pokazali interesovanje za uključivanje u eTwinning aktivnosti, te gosti iz JU OŠ „Veselin Masleša“ Foča i JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Foča.

Škola, dobitnica ove eTwinning nagrade, predstavila je svoje dobre eTwinning prakse, značaj koji im je donijela Oznaka eTwinning škola po pitanju kvaliteta nastavnog procesa, promocije škole i profesionalnog razvoja nastavnog osoblja.

I OŠ „Sveti Sava“ Foča, kao i ostale škole koje su preuzele oznaku eTwinning škole, apsolutno je predana zajedničkom vođstvu, saradnji, dijeljenju i timskom radu. U ovoj školi  su i nastavnici i učenici pokretači promjena i ona postaje model za druge škole. Inovativna i inkluzivna javna ustanova koja zaslužuje svaku pažnju obrazovne i šire javnosti.