U martu 2024. godine, eTwinner-e očekuje istraživanje resursa, aktivnosti i online događaja na godišnju temu „Dobrobit u školi“.

Predstojeća proljetna kampanja bit će održana od 4. do 29. marta 2024. godine, na eTwinning Istaknutoj godišnjoj grupi Wellbeing@school. eTwinner-i mogu učestvovati tako što će posjetiti stranicu grupe i pristupiti namjenskom dijelu kampanje.

Kampanja će pružiti jedinstvenu priliku za promišljanje o godišnjoj temi „Dobrobit u školi“. Cilj će biti poticanje podržavajućeg okruženja za nastavnike, promocija saradničkih projekata usmjerenih na dobrobit i poticanje nastavnika u osmišljavanju djelotvornog iskustva učenja koje unapređuje opću dobrobit učenika.

Unutar grupe bit će dostupna odabrana zbirka materijala i resursa kao podrška nastavnicima. Glavna aktivnost kampanje, koju predvode eTwinning ambasadori, je prikupljanje vrijednih savjeta i alata prilagođenih edukatorima. Ova inicijativa će se odvijati kao dnevni prikaz praktičnih savjeta, osmišljenih da osnaže nastavnike u obogaćivanju nastavne metodologije i unapređivanju projekata. Aktivnost će se dijeliti na društvenim mrežama.

Osim toga, kampanja će imati četiri online događaja koji će eTwinner-ima ponuditi platformu za predstavljanje najboljih praksi, razmjenu inovativnih ideja i širenje uspješnih strategija unutar šire eTwinning zajednice.

Pratite naše društvene mreže da saznate novosti i pripremite se za učešće u eTwinning proljetnoj kampanji 2024!