Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje potpisala je Sporazum o istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje Crne Gore. Potpisivanje sporazuma rezultat je dugogodišnje uspješne saradnje dvije institucije s ključnim ulogama u razvoju stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u svojim zemljama.

Sporazum o istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj saradnji potpisan je tokom posjete predstavnika Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Crnoj Gori, realizovane 1- 3 aprila 2019. godine.

Predmet potpisanog sporazuma je obrazovno-odgojna, naučno-istraživačka i stručno-tehnička saradnja u realizaciji različitih projekata, aktivnosti i programa, unapređenje kvaliteta rada obe institucije kao i podizanje kvaliteta stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Osim potpisivanja sporazuma, domaćini su organizovali predstavljanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Crnoj Gori, posjetu Srednjoj pomorskoj školi Kotor, licenciranom organizatoru obuka iz oblasti obrazovanja odraslih kao i posjetu trening centru Azalea Maritime LLC, gdje su se predstavnici Agencije upoznali sa obukom pomoraca.