Pripremite se za nadolazeću online konferenciju za eTwinning škole, „Učenici u eTwinning školama su predvodnici promjene“. Događaj će se održati od 29. do 31. maja, a prvi dan događaja bit će prenošen i otvoren za sve.

Ovogodišnja konferencija se fokusira na koncept učenika kao predvodnika promjena u obrazovanju.

Istražit će se na koji način osnaživanje učenika unapređuje njihovu dobrobit i doprinosi ukupnom kvalitetu naših obrazovnih zajednica.

eTwinning škole, poznate po posvećenosti davanja prioriteta aktivnostima učenika, služe kao idealni prostori za zagovaranje ovog pristupa. Pomaganje učenicima da postanu protagonisti vlastitog obrazovnog putovanja je ključni element misije eTwinning škole.

Tokom konferencije, učesnici mogu očekivati ​​da će steći uvid u angažman i dobrobit učenika. Sesije će predočiti ​​strategije i inicijative koje imaju za cilj osnaživanje učenika, zajedno sa praktičnim primjerima koji pokazuju integraciju učeničkih aktivnosti u školsku kulturu.

Prvi dan će se  prenositi i biti otvoren za sve.

Istražimo nove ideje, podijelimo dobre prakse i djelujmo za budućnost u kojoj je obrazovanje transformativno iskustvo za svakog učenika.

Da biste saznali više o konferenciji i pronašli link za prijenos uživo, pročitajte ovaj članak 👉 https://bit.ly/3JFbeGB