Održavanjem serije eTwinning radionica u Drugoj osnovnoj školi Brčko, kao i drugih promotivnih aktivnosti, uspješno su realizovani Info eTwinning dani. Ove izuzetno informativne, inspirativne i zanimljive radionice koje su privukle veliku pažnju učitelja, nastavnika, učenika i medija, prvi put su organizovane na području Brčko distrikta.

eTwinning ambasadorica Melisa Husejnović je, uz podršku Državne organizacije za podršku eTwinning-u:

  • u utorak, 2. aprila,  održala prvu u nizu  promotivnu  radionicu za učitelje osnovnih škola „eTwinning i web alati“;
  • u utorak, 2. aprila, gostovala u emisiji Radio Brčko „Gost s povodom“;
  • u srijedu, 3. aprila, održala promotivnu prezentaciju eTwinning-a na Aktivu nastavnika matematike osnovnih škola Brčko distrikta „eTwinning u nastavi matematike“;
  • u četvrtak 4. aprila, održala promotivnu radionicu za nastavnike osnovnih škola „O eTwinning-u“.

eTwinning ambasadorica Melisa Husejnović objasnila je koncept i mogućnosti učešća u eTwinning-u te promovisala benefite koje učešće u ovom projektu donosi učenicima i nastavnicima. Počevši od povezivanja s kolegama iz drugih zemalja do razmjene ideja i resursa, eTwinning omogućava neviđene mogućnosti interaktivnosti i kreativnosti u učionici.

Ako još niste uključeni u eTwwinning zajednicu, ohrabrujemo vas da istražite ovaj portal i mnogobrojne mogućnosti eTwinning-a te otvorite vrata svojim učenicima ka globalnoj saradnji i novim horizontima znanja!

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli realizaciji ovih eTwinning događaja! Radujemo se budućim saradnjama i inspirativnim projektima!

eTwininng promocija je snažno podržana i popraćena medijskim objavama koje možete pregledati i preslušati na linkovima:

  1. Radio Brčko: U emisiji „Gost s povodom“ – Melisa Husejnović nastavnica matematike i ambasadorica eTwinning-a – RNU „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH (radiobrcko.ba)
  2. Prilog  na RTV FBiH: https://youtu.be/BJiLKhg3Ip8