EPALE je domaćin godišnje online konferencije koja se održava 10, 11. i 12. oktobra 2023. godine.

Proslavimo nadolazeće promjene, rast i evoluciju cjeloživotnog učenja i sticanja vještina. Dopustite sebi da budete dio procesa transformacije koja se širi i razvija u Evropskoj godini vještina. Konferencija pod nazivom „Procvat! Vještine za budućnost“ želi istaknuti potencijal učenja i obrazovanja odraslih za osnaživanje ljudi da se uspješno nose s promjenama na tržištu rada, uključiti građane u društvo i demokratiju te uključiti sve u učenje.

Konferencija obuhvata tri teme:

Dan 1: Osnaživanje. Radna snaga s odgovarajućim vještinama  

Dan 2: Angažovanost. Vještine za demokratski život

Dan 3: Uključivost. Prilike za razvoj inkluzivnih vještina

Plenarna izlaganja (koja uključuju inspirativne uvodne govore, panele i EPALE razgovore) besplatno su dostupna online putem EPALE platforme, FacebookaLinkedIna, i Twittera.

Interaktivna radionica s ograničenim brojem mjesta slijedi nakon plenarnog izlaganja svakog dana konferencije. Jezik u upotrebi tokom svih dana konferencije i tokom radionica je engleski.

Ovdje možete pogledati cjelokupni program Konferencije EPALE zajednice 2023 – Procvat! Vještine za budućnost!

Konferencija EPALE zajednice 2023. također uključuje i niz popratnih događaja u organizaciji zemalja učesnica u projektu. Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i Državni tim za podršku EPALE u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Državnim timovima za podršku iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije organizuje trodnevni događaj namijenjen EPALE ambasadorima iz regiona koji će biti usmjeren na teme Konferencije EPALE zajednice 2023 u kontekstu Evropske godine vještina. Regionalni događaj ima za cilj jačanje mreže EPALE ambasadora iz šest zemalja jugoistočne Evrope i biće održan 4, 5. i 6. oktobra 2023. godine u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji.