Ukupno je nominovano 1284 projekta, a pobjednički projekti su sjajni primjeri interkulturalne saradnje i učenja.

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo listu pobjednika u pet uzrasnih kategorija, od 1284 prijavljena projekta. Ovi projekti su sjajni primjeri zajedničkog rada i pokazali su odlična postignuća.

Starosna kategorija ≤6

Pobjednik:The sense of rainbow colours

Ovaj pobjednički projekt imao je interdisciplinarni pristup, kombinujući predmete od umjetnosti do nauke. To je odražavalo snažnu saradnju između partnera, uključujući sposobnosti i interese mlađih učenika.

Starosna kategorija 7–11

Pobjednik: The adventures of eTwinfish

projekt, izgrađen oko putovanja male hobotnice zvane eTwinfish, imao je za cilj podizanje svijesti o inkluziji, empatiji, znanju i vršnjačkim odnosima. Podsticao je diskusiju o temama vezanim za zagađenje životne sredine i podsticao procese kolaborativnog učenja u školskim timovima, uključujući podučavanje vršnjaka i igranje uloga.

Starosna kategorija 12–15

Pobjednik: Oceans

U ovom pobjedničkom projektu, učenici su sarađivali preko granica na temama povezanim sa životom ispod vode, UN-ovim ciljem održivog razvoja 14, koristeći različite alate za kreiranje obrazovnih igara na morske teme. Angažovali su zainteresovane strane kroz intervjue i zagovaranje, proizvodeći upečatljive rezultate uključujući video s temom putovanja.

Starosna kategorija 16–19

Pobjednik: Code of mystery

projektu za nastavu matematike korištene su nastavne metode zasnovane na igricama. Učenici su prvo radili u nacionalnim timovima kako bi  kreirali dio velike digitalne igre za bijeg, a zatim su, u mješovitim međunarodnim timovima, riješili zločin igre dešifrujući matematičke tragove. Na kraju su kreirali zajedničku metodu šifriranja s matematičkim algoritmom.

Početno stručno obrazovanje i obuka (IVET)

Pobjednik: Natural is good, chemical is bad”?

Ova IVET tema je postavila pozornicu za snažnu saradnju između škola koje učestvuju kroz online sastanke i dijeljene materijale za podršku nastavnicima kako bi se razgovaralo o zabludama vezanim za vjerovanje da su sintetičke hemikalije štetnije od prirodnih.

Upoznajte nagrađivane projekte tako što ćete pristupiti njihovom TwinSpaces-u – ostanite s nama za ceremoniju dodjele nagrada u septembru!