Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet. – Nelson Mandela

Vrijeme pandemije donijelo nam je niz nepoznatih okolnosti, iskušenja i izazova s kojima smo se svi morali suočavati i na koje smo se morali prilagođavati. Bez obzira na sve što nas je zadesilo u protekloj školskoj godini, ništa nas nije zaustavilo u cilju da unapređujemo svoja znanja i kompetencije i da naše obrazovanje bude i ovaj put najmoćnije oružje u borbi protiv svih negativnih efekata s kojima smo se susreli u prethodnom periodu. Bili smo odvažni i spremni da se suočimo s različitim dimenzijama u aktivnostima eTwinninga i na tom putu svoje odvažnosti istovremeno smo primjenjivali stečena znanja, ali i usvajali nove vještine i kompetencije koje su nam bile neophodne u rješavanju svakodnevnih, ali i nepoznatih problemskih situacija. Bavili smo se različitim obrazovnim temama i uz svoje ambasadore nastojali održati kontinuitet saradnje i podrške sa svim eTwinnerima/nastavnicima u Bosni i Hercegovini.

Neka vam ljubav, razumijevanje, prijateljstvo, saradnja, motivacija i međusobno poštovanje budu isto tako važni kao što su predmeti Matematika, Fizika, Biologija, Muzički odgoj… Pridržavajte se svih sigurnosnih mjera koje propišu resorna ministarstva, ostanite na dovoljnoj distanci i budite odgovorni zbog sebe i zbog svih nas. Poštujte „korona semafore“ 

u svojim školama i upalite alarm kada uočite čak i žuto svjetlo. Želimo vam što više novih znanja, vještina i kompetencija koje ćete moći primijeniti i opet dokazati činjenicu da je obrazovanje najmoćnije oružje i jedini put do uspjeha koje možemo upotrijebiti da promijenimo svijet.

Susrećemo se sa svakodnevnim izjavama koje u svakom čovjeku bude nadu, a jedna od njih je i „Sve će proći“! E, dragi naši eTwinneri, mi ćemo ovaj put pratiti dobro poznatu izreku Meše Selimovića: ”Ne dajte da sve prođe jer kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?”

Život, obrazovanje, vrijeme ne mogu stati zbog uvjeta u kojima živimo. Snažno i zajednički pružajući ogromnu podršku jedni drugima krenimo u nove odgojno-obrazovne avanture eTwinninga, koje nas sigurno s nestrpljenjem očekuju u ovoj 2020/2021. školskoj godini!

Priprema, pozor,

               KREĆIIIIIIIII!!!!

Vaš tim eTwinninga,

Almina, Branka, Adnan, Žaneta